Koolwijk keert na degradatie terug naar AS Trencin

26 juni 2019 – Ryan Koolwijk (33) vertrekt bij Excelsior. De middenvelder kon na de degradatie van de club naar de Eerste Divisie ondanks een doorlopend contract transfervrij verkassen uit Rotterdam en keert terug bij AS Trencin. Eerder was hij in het seizoen 2015/16 ook al actief voor de Slowaakse club.

Koolwijk keert na degradatie terug naar AS Trencin

Dat maakt zijn nieuwe werkgever bekend. De voormalig middenvelder van NEC en FC Dordrecht verlengde vorig seizoen zijn contract in Kralingen met twee jaar, maar liet daarin opnemen dat hij mocht vertrekken bij degradatie. Van die regeling maakt de 33-middenvelder, die de laatste drie jaar meer dan honderd duels voor Excelsior speelde en in totaal meer dan tweehonderd keer uitkwam voor de Kralingers - dus gebruik.

In 2015 kwam Koolwijk ook uit voor de club van eigenaar Tscheu La Ling, waar hij onder andere Jordy Sleegers treft. Afgelopen jaar schakelde die club Feyenoord nog uit in de voorronde van de Europa League, desondanks was het geen groots seizoen. Ricardo Moniz stapte uit eigen beweging op en ging later aan het werk bij Excelsior.

Keuken Kampioen Divisie

gerelateerd