'Exceptionele' Bruma toch niet duurste PSV-aankoop ooit

27 juni 2019, 08:04

PSV-aankoop Bruma wordt niet de duurste speler uit de clubhistorie. Hoewel dat in eerste instantie wel het geval leek, betalen de Eindhovenaren met de onderhandelde twaalf miljoen - met bonussen van maximaal een miljoen euro - minder dan destijds voor Meteja Kezman. Het vijfjarige contract ondertekent hij vrijdag, wanneer hij ook gepresenteerd gaat worden.

Dat schrijft De Telegraaf. PSV handelde zeer doortastend voor de buitenspeler, die ook naar FC Porto kon. Dat de Nederlandse club heeft toegeslagen, is volgens Jan Olde Riekerink goed nieuws. Hij werkte bij Galatasaray samen met Bruma en ziet hem als een 'exceptioneel talent', laat hij weten. "Als je het hebt over individuen die het verschil kunnen maken: dat kan hij. Hij is wel een bijzondere jongen, met een eigen willetje, maar wel fair", aldus Olde Riekerink.

Eerder was hij ook in beeld in Eindhoven, weet Olde Riekerink. "In de zomer van 2016 wilde PSV hem ook al hebben, toen heb ik gezegd dat hij niet weg mocht van mij. Ik had heel hoge verwachtingen van hem toen hij wegging bij Galatasaray en die heb ik nog steeds. Als je kijkt naar wat hij allemaal kan, dan kan hij richting de top."

De duurste aankoop uit de clubhistorie wordt hij desondanks niet: voor Kezman werd ooit veertien miljoen euro betaald: de huidige nummer twee op de lijst is Maximiliano Romero, voor wie zo'n tien miljoen euro werd betaald. Vooralsnog bleef zijn komst zonder groot succes.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen