Van der Ven blijft voorlopig hoofdtrainer van FC Den Bosch

27 juni 2019, 10:16   Bijgewerkt: 27 juni 2019, 10:21

FC Den Bosch houdt Erik van der Ven voorlopig als hoofdtrainer voor de groep. Paul Beekmans (assistent) en John Vos (keeperstrainer) completeren het trainerstrio. Van der Ven en beide assistenten namen afgelopen seizoen al het stokje over van de ontslagen Wil Boessen. Deze voorlopige aanstelling houdt verband met de overname van Kakhi Jordania, waarover nog steeds onduidelijkheid bestaat.

"Het feit dat de KNVB nog steeds geen beslissing heeft genomen over de overname geeft onzekerheid op alle niveaus. Het nieuwe seizoen staat voor de deur en trainers en spelers moeten weten waar ze aan toe zijn", zegt manager voetbalzaken Bert Ruijsch op het clubkanaal van Den Bosch. "Daar komt bij dat wij heel tevreden zijn over hoe Erik, Paul en John het afgelopen seizoen hebben gedaan. Het past ook bij de visie van de club om te investeren in jong talent en dit talent echt een kans te geven. De omstandigheden zijn iets moeilijker, omdat de selectie nog niet compleet is, maar daar lopen deze professionals niet voor weg."

Lees ook: Den Bosch kan door niet-sluitende begroting licentie kwijtraken

Ondanks alle onzekerheden, begint Den Bosch maandag met de voorbereiding. "Samen met Paul, John en de rest van de medische- en begeleidingsstaf, richten wij ons op de zaken waar wij invloed op hebben", zegt Van der Ven. "Dat zijn de trainingen, wedstrijden, gezondheid van de spelers en de groepsdynamiek binnen de selectie. Zoals de clubleiding haar vertrouwen heeft uitgesproken in ons, zo hebben wij er alle vertrouwen in dat de randvoorwaarden om te kunnen presteren, zo optimaal als mogelijk worden ingevuld."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen