Oranje-dagboek #18: teenblessure speelt Martens parten

28 juni 2019, 07:58

Het was vandaag (donderdag) op het WK voor vrouwen vooral de vraag hoe het was met Lieke Martens. De aanvalster scoorde twee keer tegen Japan, maar kwam gehavend uit de strijd. De speelster van FC Barcelona kampt met een enkelkwetsuur, die haar parten speelt. Ondertussen behaalde ze wel een mooie mijlpaal op social media.

Training niet volledig

Na de reis naar Valenciennes stond Oranje alweer op het trainingsveld. De groep van Sarina Wiegman was echter niet compleet. Lieke Martens - zij heeft last van haar teen -was niet van de partij en ook Merel van Dongen, Stefanie van der Gragt én Vivianne Miedema deden vanwege lichte pijntjes niet mee. Gelukkig was het voor de Leeuwinnen allemaal uit voorzorg: hopelijk gaat hun fitheid de goede kant op voor de kwartfinale tegen Italië. 

Mijlpaal Martens

Voor Lieke Martens was het een bijzondere dag: de aanvalster van FC Barcelona bereikte haar miljoenste volger op Instagram. Daarmee is ze by far (minimaal meer dan twee keer meer dan elke andere Leeuwin) de Oranje-speelster met de meeste volgers. Alleen Alex Morgan (6,5 miljoen volgers) en Marta (2,3 miljoen volgers) scoren beter dan de Nederlandse buitenspeler.

Oranje én Italië in zelfde hotel

Het Nederlandse team slaapt vannacht in Hotel Royal Hainaut in Valenciennes. Saillant genoeg is dat hetzelfde hotel als waar de vrouwenploeg van Italië overnacht. Dat is zaterdagmiddag de tegenstander van Oranje in de kwartfinales van het WK in Frankrijk.

Bronze heeft fraaie titel te pakken

Een mooie eer voor Lucy Bronze. De speelster van Engeland maakte donderdagavond in de kwartfinale tegen Noorwegen de 900ste goal in de geschiedenis van het WK vrouwenvoetbal. Een mooie titel voor de speelster, zeker ook omdat Engeland het duel met 0-3 simpel won. Engeland is daardoor de eerste kwartfinalist op het toernooi.

Uitslagen

Noorwegen - Engeland 0-3

Oranje op socials

.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen