Spoorboekje: Bruma naar PSV, Marokko treft Ivoorkust

28 juni 2019, 07:00   Bijgewerkt: 27 juni 2019, 23:49

Aan het begin van iedere dag brengt FCUpdate.nl haar eigen spoorboekje. Met een handig overzicht brengen we in kaart wat het nieuws van de dag gaat worden, welke specials er online komen, welke duels er op het programma staan en wat voor voetbal op tv komt. Dit is wat je allemaal kunt verwachten op vrijdag 28 juni.

Nieuws

PSV presenteert Bruma

Wanneer de medische keuring geen problemen heeft opgeleverd, presenteert PSV vandaag aanvaller Bruma. Voor de Portugees van RB Leipzig ligt een vijfjarig contract klaar. Naar verluidt betaalt PSV rond de twaalf miljoen euro. Bruma wordt dus niet de duurste aankoop aller tijden, zoals eerder werd verondersteld. Dat record blijft in handen van Mateja Kezman, die in 2000 voor vijftien miljoen euro overkwam van Partizan Belgrado.

Wedstrijden

Marokko - Ivoorkust (19.00 uur)

Marokko wordt vanavond serieus getest op de Afrika Cup. Marokko startte zondag moeizaam aan het toernooi. Het elftal van Hervé Renard mazzelde door een laat eigen doelpunt van Namibië (1-0). Komende tegenstander Ivoorkust is van een ander kaliber dan Namibië. Komen de Atlasleeuwen beter voor de dag en kunnen zij vandaag de achtste finale bereiken?

Venezuela - Argentinië (21.00 uur)

Op papier moet Argentinië de halve finale van de Copa America kunnen bereiken, maar ook dit toernooi overtuigt La Albiceleste niet. Ploeterend plaatsten de Argentijnen zich voor de laatste acht. Na de resultaten tegen Colombia (0-2 nederlaag) en Paraguay (1-1) ontsnapte de vice-wereldkampioen van 2014 via een overwinning op Qatar (2-0) aan een fiasco. Bovendien is Venezuela een land om rekening mee te houden. La Vinotinto hield Brazilië en Peru beide op een doelpuntloos gelijkspel.

Frankrijk (v) - Verenigde Staten (v) (21.00 uur)

Eén van de beide topfavorieten verlaat vandaag het wereldkampioenschap. Doordat Frankrijk en de Verenigde Staten beide hun groep wonnen, raakten de landen aan dezelfde kant van het schema. De Oranjevrouwen zullen de clash aandachtig volgen. Bij een nederlaag van Frankrijk pakt Nederland een ticket voor de Olympische Spelen, mits de Europees kampioen zelf afrekent met Italië.

Voetbal op tv

16.15 uur: Tunesië - Mali, FOX Sports 4 - live verslag van duel Afrika Cup

18.45 uur: Marokko - Ivoorkust, FOX Sports 1 - live verslag van duel Afrika Cup

20.25 uur: Studio France, NPO 3 - talkshow rondom WK Vrouwen

20.45 uur: Venezuela - Argentinië, FOX Sports 5 - live verslag kwartfinale Copa America

20.50 uur: Frankrijk - Verenigde Staten, NPO 3 - live verslag kwartfinale WK Vrouwen

21.45 uur: Zuid-Afrika - Namibië, FOX Sports 6 - live verslag van duel Afrika Cup

23.05 uur: Studio France, NPO 3 - talkshow rondom WK Vrouwen

00.46 uur: Colombia - Chili, FOX Sports 4 - live verslag kwartfinale Copa America

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen