Ten Hag haalt conditietrainer Schoenmaker naar Ajax

27 juni 2019, 13:22   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Erik ten Hag denkt dat Ajax conditioneel volgend seizoen nog een aantal stappen kan zetten ten opzichte van afgelopen jaar. Daarom haalt hij conditie-trainer Alessandro Schoenmaker, met wie hij eerder samenwerkte bij FC Twente, naar Amsterdam. Hij komt over van Anderlecht, waar Fred Rutten hem had binnengehaald.

Dat laat Ten Hag weten tegenover Ajax Life. "We waren vorig seizoen heel erg fit en daar moeten we nu weer naar streven, maar we zijn er ook mee bezig in de opleiding. Wij leiden spelers op die het aankunnen om drie keer in de week een wedstrijd te spelen", legt de coach uit. "Wij proberen continu naar verbetering te zoeken en dat was voor mij ook een reden om Alessandro naar Ajax te halen. Hij gaat een rol spelen bij het eerste elftal."

Hoewel de officiële bevestiging nog ontbreekt, lijkt het een kwestie van tijd voordat die gaat komen. Niet alleen met de komst van Schoenmaker speelt Ajax erop in, ook bij de aankopen wordt er rekening meegehouden. "Ik denk dat we een extra stap kunnen zetten, maar je hebt ook te maken met andere, nieuwe spelers. Wij zoeken echter spelers die dit aankunnen, die kunnen adapteren."

Lees ook: Nieuwe samenwerking Rutten en fysiektrainer Schoenmaker

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen