Investeerder neemt Hertha over en heeft grootse plannen

27 juni 2019 – Groot nieuws bij Hertha BSC op deze donderdag. De club uit de Duitse hoofdstad is donderdag namelijk overgenomen door een Duitse zakenman, zo heeft Hertha aangekondigd via de eigen kanalen. Lars Windhorst heeft zich namelijk ingekocht bij de club.

Investeerder neemt Hertha over en heeft grootse plannen

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

De 42-jarige zakenman is van plan om een bedrag van ongeveer 250 miljoen euro in de club te pompen, zo meldt Bild. Via zijn bedrijf Tennor krijgt hij voor een bedrag van 125 miljoen euro in totaal 37,5 procent van de aandelen van de club in handen. Over een jaar komt daar dan nog 12,4 procent bij. In Duitsland is het niet toegestaan om als investeerder meer dan 49,9 procent van de aandelen in handen te hebben, vandaar dat dit niet gaat gebeuren.

"Er staat hier een goede basis en de indrukwekkende manier van leiden heeft ons doen overtuigen om deze samenwerking aan te gaan", legt Windhorst uit op de clubwebsite. "We zien dit als een langetermijnproject waar we ons volledig aan toewijden. Het is ons een genoegen om dit te mogen doen."

Bij Hertha staan met Javairo Dilrosun en Karim Rekik twee Nederlanders op de loonlijst.

Verhoogde odds bij Jacks.nl: 22.23x je inzet als jouw team kampioen wordt!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Reacties

Bundesliga

gerelateerd