Van Leeuwen: "Ik sta op dit moment voor veel dichte deuren"

27 juni 2019, 21:55

De zoektocht naar nieuwe spelers verloopt niet vlekkeloos voor FC Twente, dat komend seizoen terugkeer in de Eredivisie. De club trok tot dusver drie spelers aan en heeft nog meer versterkingen nodig. Het valt echter niet mee op de transfermarkt, zegt Ted van Leeuwen.

De technisch directeur weet dat hij met Twente geen transfersommen kan betalen voor spelers. "Er is minder geld te besteden dan vorig jaar", zegt hij tegen Voetbal International. "Dat is vreemd, het maakt het tot een puzzel. Het is schuiven, passen en meten. Elke dag probeer ik er een stukje bij te leggen."

Het huren van spelers is daardoor vaak een goede optie, merkt Van Leeuwen. "Dat wij in een vol stadion onder druk voetballen, is een trigger voor zowel clubs als spelers. Zulke druk vind je namelijk niet zomaar bij een hurende club en dat is voor de ontwikkeling van een speler en dus voor verhurende clubs interessant."

Dat Twente tot dusver met Julio José Pleguezuelo Selva, Lindon Selah en Paul Verhaegh pas drie spelers aantrok is volgens Van Leeuwen niet ideaal. "Het is nog heel vroeg", blijft hij positief. "Als ik nu in Zuid-Europa informeer naar spelers om te huren, zeggen ze dat ik later terug moet komen. Al die clubs moeten nog beginnen, trainers willen voetballers in de voorbereiding opnieuw beoordelen. Pas als dat gebeurd is, komen er spelers op de markt. Ik sta op dit moment voor veel dichte deuren."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen