Penaltyserie brengt Brazilië ternauwernood in halve finale

29 juni 2019, 10:32

Met horten en stoten staat Brazilië in de halve finale van de Copa America. Via de beslissende strafschoppenserie ontdeed het gastland zich van Paraguay, dat 90 minuten lang de nul hield. Voor David Neres was er geen rol weggelegd. De Ajacied bleef donderdagnacht (Nederlandse tijd) de hele wedstrijd op de bank zitten.

Wat Brazilië ook deed, de Paraguayaanse doelman Roberto Fernandez bleek niet te passeren. Ook niet nadat zijn teamgenoot Fabian Balbuena in de 58ste minuut van het veld werd gestuurd. De verdediger ontnam Roberto Firmino een scoringskans en moest dit bekopen met een rode kaart.

In de zenuwslopende penaltyserie onderscheidde Alisson Becker zich. De doelman van Brazilië pakte direct de eerste penalty van Gustavo Gomez. Omdat Firmino de vierde strafschop miste, raakte de Seleçao het voordeel weer kwijt. Drie strafschoppen later haalde het alsnog opgelucht adem. Derlis Gonzalez miste voor Paraguay en kan Brazilië zich opmaken voor de halve finale, waarin het Argentinië of Venezuela treft.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen