PSV legt begeerde Bruma voor vijf seizoenen vast

28 juni 2019, 13:18   Bijgewerkt: 28 juni 2019, 15:26

Bruma is officieel PSV'er. De begeerde aanvaller van RB Leipzig tekende vrijdag een vijfjarig contract. De 24-jarige Portugees, die ook in belangstelling stond van FC Porto en Spartak Moskou, gaat de boeken in als een na duurste PSV-aankoop. Hij zou rond de twaalf miljoen euro kosten, drie miljoen minder dan Mateja Kezman destijds in 2000. Met Bruma lijkt PSV in te spelen op een spoedig vertrek van Hirving Lozano en/of Steven Bergwijn.

"Bruma maakt onze selectie weer een stukje completer", zegt technisch manager John de Jong op het clubkanaal van PSV. "Het is een speler met een goede individuele actie. De manier waarop hij speelt zal het publiek zeker aanspreken." Mark van Bommel voegt daaraan toe: "Een speler met de kwaliteiten van Bruma past uitstekend in de manier van spelen die we hanteren. We hebben er met hem een extra optie bij en dat is -ook gezien de interesse in onze spelers- een goede zaak. Bruma is pas 24, maar brengt al behoorlijk wat ervaring met zich mee. Hij is al in een aantal topcompetities actief geweest en weet wat er komt kijken bij internationaal voetbal."

In het verleden stond Bruma ook al eens op het wensenlijstje van PSV, maar toen was de zevenvoudig international onhaalbaar. De technische strategie van PSV luidt dat de club zulke spelers blijft volgen. "Dit doen we omdat er later in een carrière altijd een tweede kans kan komen", licht De Jong toe. "Natuurlijk maak je telkens een nieuwe afweging, maar de interesse in een speler is altijd dermate breed onderbouwd, dat het eigenlijk niet meer dan logisch is dat de belangstelling niet verdwijnt zodra een eerste poging niet lukt."

Bruma komt uit de jeugdopleiding van Sporting Portugal en speelde daarna voor Galatasaray, Gaziantepspor, Real Sociedad en Leipzig. "En nu dus Eindhoven", zegt de PSV-aanwinst. "PSV wilde me al langer hebben en die interesse heeft me altijd gestreeld, omdat Rómario en Ronaldo hier gespeeld hebben. Van hen beiden heb ik heel veel beelden bekeken. Het voelt goed om nu hier te zijn. Ik hoop hier de volgende stap in mijn ontwikkeling te zetten en via deze weg weer bij de nationale ploeg in beeld te komen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen