Transferweekje: Ziyech naar Sevilla, Van de Beek en Buffon

29 juni 2019, 12:00

Nu de zomerse transferwindow maandag officieel opent, draait de geruchtenmolen op volle toeren. Ook de afgelopen week werd er weer veel in de wandelgangen gefluisterd. Een overzicht van de meest aannemelijke, terugkerende geruchten en verhalen van de afgelopen zeven dagen uit binnen- en buitenland.

Sevilla: De Jong en Ziyech

Sevilla verkocht Quiny Promes aan Ajax en vist nu zelf volop in de Eredivisie. Niets staat de komst van Luuk de Jong meer in de weg. PSV heeft hem inmiddels alle ruimte gegeven om zijn transfer naar La Liga af te ronden. Naar verluidt betaalt de vijfvoudig Europa League-winnaar 12,5 miljoen euro aan PSV. Daarmee zijn de Andalusiërs nog niet klaar. De nummer zes van de Spaanse competitie hengelt ook naar Hakim Ziyech. De Marokkaan is door een clausule in zijn Ajax-contract voor dertig miljoen euro te koop, zo vernam De Telegraaf. Er bestaan twijfels of Ziyech niet naar een grotere club dan Sevilla kan, maar volgens Cadena Cope is de transfer al voor 95 procent in kannen kruiken.

{image[333851][right-half][]}Van de Beek naar Real?

Een vertrek van Donny van de Beek bij Ajax is in een stroomversnelling gekomen. Marca pakte woensdag uit met de Ajacied op de voorpagina: Van de Beek zou bij Real Madrid gelden als alternatief voor Paul Pogba. Een dag later bleek dat de Koninklijke al bij Marc Overmars op de stoep had gestaan, zo meldde De Telegraaf. Volgens de ochtendkrant verlangt Overmars een transfersom van tussen de vijftig en zestig miljoen euro. Een stuk goedkoper dan Pogba, die rond de 160 miljoen euro moet kosten. Zelfs Real is dat te veel en dus lijken Los Blancos serieus door te schakelen op het Nederlandse plan B.

Ødegaard kiest voor Sociedad

Ajax leek zijn bestemming te worden, daarna werd het Bayer Leverkusen, maar nu is Martin Ødegaard op weg naar Real Sociedad. De Noor zegde Ajax een dikke week geleden af voor Leverkusen, zo was de veronderstelling. Met Sociedad had hij echter nog een ijzer in het vuur. Na wikken en wegen lijkt het nu toch Baskenland te worden. Volgens BILD vreest Ødegaard in Leverkusen de concurrentie van Kai Havertz en aankoop Kerem Demirbay. Bij Sociedad ziet hij meer perspectief op speeltijd. De oud-speler van sc Heerenveen en Vitesse zou zich voor twee seizoenen laten verhuren aan de Spaanse middenmoter. Wel voordat hij zijn contract bij Real Madrid heeft verlengd, aldus AS.

{image[331700][right-half][]}Serie A kleurt oranje

De Italiaanse competitie wordt steeds populairder onder de Nederlanders. Afgelopen seizoen was het recordaantal van elf actief in de Serie A. Dat kan komend jaar zomaar worden bijgesteld. Nu al staan vier landgenoten in de rij. Natuurlijk Matthijs de Ligt, waarvoor Juventus de beste papieren heeft. Maar ook voor Thomas Ouwejan (AZ), Stefano Denswil (Club Brugge) en Jerdy Schouten (Excelsior) bestaat Italiaanse belangstelling. Torino is volgens Voetbal International concreet voor Ouwejan. [a,https://www.vi.nl/nieuws/denswil-kan-naar-serie-a-maar-wacht-nog-even-af,_blank,Het weekblad] wist ook te melden dat Bologna een akkoord heeft met Brugge voor Denswil, maar dat hij tevens naar Engeland of Frankrijk kan. Daarnaast beweert Sky Italia dat Bologna - werkgever van Mitchell Dijks - al een akkoord heeft voor de transfer van Schouten, die al veel vaker aan Italiaanse clubs is gelinkt.

Buffon terug naar Juventus

FC Barcelona, Atalanta, FC Porto, Leeds United en nog veel meer clubs. Allemaal kwamen ze voorbij voor Gianluigi Buffon en ook allemaal vissen ze achter het net. Na een jaartje Paris Saint-Germain gaat de doelman terug naar zijn oude liefde. Italiaanse media zijn ervan overtuigd dat de transfervrije keeper tekent bij Juventus, de club die hij zeventien jaar diende. Volgens Sky Sport Italia staat Buffon op het punt een eenjarig contract te tekenen. Die verbintenis bevat volgens La Repubblica ook de afspraak dat Buffon minimaal acht competitiewedstrijden keept. Daarmee kan de nu al legendarische sluitpost Paolo Maldini van de troon stoten. Maldini is recordhouder met de meest Serie A-wedstrijden (674), maar lijkt hij zijn langste tijd te hebben gehad. Want oude liefde roest niet, ook niet tussen de Oude Dame en de 41-jarige Buffon.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen