FC Twente hoopt op sponsoren in jacht op nieuwe spelers

28 juni 2019, 18:54

FC Twente denkt aan het oprichten van een spelersfonds om minimaal 1,5 miljoen euro op te halen onder sponsoren. De promovendus wil dat geld gebruiken om de selectie voor komend seizoen te versterken.

FC Twente kan het geld goed gebruiken, anders wordt het misschien een moeizaam seizoen voor de Overijsselse club. "Dat is overigens niet nieuw, dat heb ik steeds geroepen", zegt algemeen directeur Paul van der Kraan tegen Tubantia. "Zoals het er nu voorstaat, werken we komend seizoen met een spelersbudget van 4,8 miljoen euro. Vorig jaar, in de Keuken Kampioen Divisie, was dat uiteindelijk ruim 6 miljoen euro."

"Van de 4,8 miljoen euro voor komend seizoen is al 4,3 miljoen euro ingevuld door spelers met doorlopende contracten, de contractverlenging van doelman Drommel en de drie nieuwe spelers die we tot nu toe hebben aangetrokken", vertelt Van der Kraan. "Onze technisch directeur Ted van Leeuwen heeft nog maar krap een half miljoen euro te besteden, dat is te weinig om nog vijf of zes transfervrije spelers van te kunnen aantrekken die eredivisiewaardig zijn."

FC Twente heeft nog steeds hoge aflossingsverplichtingen, waardoor het minder geld kan uitgeven aan nieuwe spelers. "Normaal is dat 45 procent van de begroting naar de spelersgroep gaat, bij ons is dat slechts 23 procent", vertelt Van der Kraan. "We hebben een elftal nodig dat sterk genoeg is om niet in de problemen te komen. Bij degradatie zijn we weer terug bij af."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen