Oranje treft met verrassend Italië een ploeg in vorm

29 juni 2019, 12:33

Met hangen en wurgen, door het oog van de naald, op het nippertje. Hoe je het ook wilt noemen, met veel geluk bereikte Oranje dinsdag de kwartfinales door Japan met 2-1 te verslaan. Het staat in schril contrast met Italië, de volgende tegenstander van de Leeuwinnen. Italië kwam de groepsfase ook overtuigend door, maar had in de achtste finales geen geluk nodig. China werd eenvoudig verslagen: 2-0. Nederland treft met het verrassende Italië een ploeg in vorm.

Als nummer drie werd Italië ingedeeld in de poule met onder andere Australië en Brazilië, landen die respectievelijk negen en vijf plaatsen hoger staan dan Italië (vijftiende) op de FIFA-ranking. Toch slaagde Italië erin om groepswinnaar te worden. Een 1-0 achterstand tegen Australië werd omgebogen in een 1-2 overwinning en met een 5-0 zege op Jamaica verzekerden de Azzurri zich van de achtste finales. Een discutabele penalty leverde nog een 0-1 verlies tegen Brazilië op, maar de groepswinst kwam niet meer in gevaar.

Vlekkeloze voortgang

De goede prestaties van Italië zijn des te meer verrassend te noemen omdat de Italiaanse vrouwen in 1999 voor het laatst actief waren op een WK. Vier jaar geleden versperde Oranje de weg richting het WK nog in de play-offs. Daarnaast werd Italië op het EK in Nederland uitgeschakeld in de groepsfase. Toch komt de wederopstanding van Italië niet uit de lucht vallen. De WK-kwalificatie verliep vlekkeloos, met zeven zeges op rij was Italië al voor de laatste speelronde zeker van deelname. In 2019 won Italië bijna alle wedstrijden, maar echt serieuze tegenstanders had het daarbij niet.

Lees ook: Nederland tegen Italië in verschillende statistieken

De ontmoeting met Europees kampioen Nederland is daarom eigenlijk de eerste grote test voor de Italianen. Natuurlijk zijn Brazilië en Australië de revue al gepasseerd, maar deze twee landen liggen al uit het toernooi en in de knock-outfase kan zo'n strafschop als tegen Brazilië al genoeg zijn voor uitschakeling. Tegen Nederland gaat het gepassioneerde Italiaanse publiek zien of Italië goed genoeg is om mee te strijden om het goud of dat de halve finales nog een brug te ver zijn.

Weer een thuiswedstrijd

En hoe staat Oranje ervoor? Tegen Japan kroop de vermoeidheid erin en staat achter Lieke Martens een serieus vraagteken. Daar tegenover staat dat het elftal van bondscoach Sarina Wiegman opnieuw een soort van thuiswedstrijd mag spelen. Het duel met Kameroen (3-1) werd ook gespeeld in Valenciennes, dat tegen de Belgische grens aanligt. Duizenden Nederlanders maken vandaag weer de oversteek.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen