Bezuinigingen bij NEC: "Op deze voet elk jaar drie miljoen verlies"

29 juni 2019, 10:57

NEC moet flink bezuinigen, anders komt het niet goed met de club. Directeur Wilco van Schaik wil nog voordat de bal rol een miljoen euro saneren. Daarmee gaat NEC niet langer financiële risico's nemen om de Eredivisie-droom in vervulling te laten gaan. "Dat is in het verleden gebeurd. Onze selectie is daarom te te breed en te duur", zegt Van Schaik.

Langer vasthouden aan dat beleid, is levensbedreigend voor NEC. "Als we op deze voet doorgaan, lijden we vanaf nu elk jaar in de Eerste Divisie drie miljoen euro verlies", aldus Van Schaik tegen De Gelderlander. Niet alleen zijn dure spelers verleden tijd, ook buiten de lijnen wordt bezuinigd. "Door aflopende contracten op kantoor niet te verlengen. We gaan in gesprek met leveranciers. Alle kostenposten nemen we zeer kritisch onder de loep."

Daarnaast is het stadion een hoofdpijndossier. "De Goffert is verouderd. De huur, het onderhoud. Dat kost de club elk jaar meer dan één  miljoen euro. Een nieuw, modern stadion geeft meer commerciële mogelijkheden. Daarmee breng je het jaarlijks tekort tot de helft terug. Maar dat kost tijd en die moeten we zien te overbruggen."

Voordat alles weer in rustig vaarwater komt, is NEC een paar jaar verder. "We  moeten twee, drie jaar overbruggen waarin we anders en slimmer gaan werken. Dat doet even pijn, maar ik heb er alle vertrouwen in dat het ons gaat lukken."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen