Martens start tegen Italië, Van de Sanden behoudt basisplaats

29 juni 2019, 14:04   Bijgewerkt: 29 juni 2019, 14:52

Lieke Martens start in de kwartfinale tegen Italië. Door een pijnlijke teen trainde de linksbuiten de afgelopen dagen beperkt. Voor Sarina Wiegman geen reden om haar buiten de basis te laten. De bondscoach kiest zaterdagmiddag voor dezelfde elf speelsters die begonnen tegen Japan.

Dat betekent ook dat Shanice van de Sanden haar plek behoudt. De aanvalster beleeft tot nu toe een teleurstellend WK, terwijl Lineth Beerensteyn met haar invalbeurten nadrukkelijk solliciteerde naar een basisplaats. Echter houdt Wiegman vertrouwen in Van de Sanden en moet Beerensteyn wederom genoegen nemen met een reserverol.

Lees meer: Martens doet aangepaste warming-up op de fiets

Bij Italië zit Cristiana Girelli op de bank. De middenveldster werd in de achtste finale tegen China al voor rust gewisseld, omdat ze last had van de hitte. Voor haar speelt Aurora Galli. Italië en Nederland spelen behalve voor de halve finale ook voor een Olympisch ticket. De winnaar gaat volgend jaar naar Tokio.

Lees ook: Oranje treft met verrassend Italië een ploeg in vorm

Opstellingen

Italië: Giuliani; Guagni, Gama, Linari, Bartoli; Galli, Giugliano, Cernoia; Bergamaschi, Giacinti, Bonansea

Nederland: Van Veenendaal; Van Lunteren, Van der Gragt, Bloodworth, Van Dongen; Groenen, Spitse, Van de Donk; Van de Sanden, Miedema, Martens

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen