Ajax speelt na zwakke eerste helft gelijk tegen Aalborg

29 juni 2019, 14:15

Ajax heeft gelijkgespeeld in de tweede oefenwedstrijd van de voorbereiding. Na de eerdere 2-11 tegen de amateurs van Quick '20 werd het zaterdagmiddag 1-1 tegen het Deense Aalborg. Erik ten Hag zette twee verschillende elftallen aan het werk, waar vooral de eerste helft huiswerk opleverde voor de coach.

De elf van Ajax in de eerste helft maakten in Oldenzaal een zwakke indruk. De defensie met Joël Veltman, Lisandro Magallan, Kik Pierie en Lisandro Martinez lieten regelmatig gaten vallen. Het mocht van geluk spreken dat Aalborg daar slechts één keer van profiteerde.

Ajax kreeg de 0-1 om de oren door toedoen van drie voormalig Eredivisie-spelers. De sterk spelende oud-Ajacied Lucas Andersen en Kasper Kusk (ex-FC Twente) bezorgden de bal bij Tom van Weert. Voor de spits die vorig seizoen vertrok bij FC Groningen was het een koud kunstje om van dichtbij binnen te schieten.

Daarna volgden levensgrote kansen voor hetzelfde drietal. Andersen dook helemaal vrij op voor Bruno Varela, maar schoot naast. De linksbuiten verdiende later een strafschop. In de zestien werd Andersen gehaakt door Magallan en kon Van Weert voor zijn tweede tekenen. Echter schoot de spits vanaf elf meter hoog over. Op slag van rust mocht Ajax andermaal niet klagen toen Kusk de bal op een presenteerblaadje kreeg, maar naast schoot.

Ten Hag stuurde in na rust tien andere spelers het veld in. Dani de Wit (foto) was de enige die bleef staan. Het elftal van de tweede helft maakte in de beginfase een frissere indruk en drong Aalborg terug op eigen helft. Dat resulteerde al snel in de gelijkmaker van Danilo Pereira. Ajax ging nadrukkelijk op zoek naar de voorsprong, maar bleven grote mogelijkheden uit en moesten de Amsterdammers genoegen nemen met een 1-1 eindstand.

Opstellingen Ajax:

Eerste helft: Varela; Veltman, Magallán, Pierie, Martínez; De Wit, Jensen, Ekkelenkamp; Cerny, Huntelaar, Labyad

Tweede helft: Scherpen; Dest, Schuurs, Botman, J. Timber; De Wit, Kühn, Q. Timber; Danilo, Traoré, Lang

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen