Martens doet aangepaste warming-up op de fiets

29 juni 2019, 14:47

Lieke Martens deed voor de kwartfinale tegen Italië een aangepaste warming-up. Zij bleef binnen om zich op de fiets voor te bereiden. Sarina Wiegman wil alle risico's met haar pijnlijke teen zoveel mogelijk beperken. De bondscoach hakte zaterdagochtend de knoop door om Martens te laten starten.

"Het gaat erom of de pijn te verdragen is. Die beslissing neem ik samen met de staf. Lieke zelf is daar het belangrijkste in", zegt Wiegman tegen de NOS. "Zij moet de pijn kunnen verdragen. Ik moet beoordelen wat ik ermee wil en ik wil graag dat ze speelt."

Van de Sanden

Behalve de teen van Martens, is er ook veel te doen over de vorm van Shanice van de Sanden. Wiegman kende geen enkele twijfel om haar te laten starten. "Zij kan altijd beslissend zijn. Ineens kan zij een assist geven of achter de verdediging komen. Ik weet ook dat een ander (Lineth Beerensteyn, red.) klaarstaat om als een speer in te vallen."

Wiegman vraagt haar ploeg geduld op te brengen tegen Italië. "We moeten zorgvuldig zijn en zorgen de restverdediging goed op orde hebben. Italië is heel dreigend bij balverovering. Hun spitsen willen de diepte kiezen."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen