Mexico rekent na penalty's af met Costa Rica op Gold Cup

30 juni 2019, 09:26

Met pijn en moeite heeft Mexico de halve finales van de Gold Cup bereikt. De kwartfinale tegen Costa Rica werd pas na een penaltyserie winnend afgesloten. Nadat de wedstrijd in 1-1 was geëindigd, trok Mexico in de serie met 5-4 aan het langste eind.

Mexico wordt gezien als de topfavoriet voor de eindzege, maar de ploeg had het lastig met Costa Rica. En dat terwijl Raúl Jiménez Mexico kort voor rust nog wel aan de leiding had gebracht. Lang kon Mexico niet genieten van de voorsprong, want Bryan Ruiz verzilverde na de pauze een penalty. Omdat in de reguliere speeltijd en de verlenging niet meer werd gescoord, moesten penalty's de beslissing brengen.

Jiménez faalde direct van elf meter, maar namens Costa Rica was Randall Leal eveneens onscherp. Omdat de zesde penalty vervolgens werd gepakt door Mexico-keeper Guillermo Ochoa, gaat dat land door naar de halve eindstrijd. Daarin wacht Haiti.