Zweden overweegt andere tactiek in halve finale tegen Nederland

30 juni 2019, 10:04

Het is de vraag hoe Zweden voor de dag gaat komen in de halve finale tegen Nederland. Het Scandinavische land stuntte zaterdag door Duitsland in de kwartfinale uit te schakelen en gaat het nu opnemen tegen Oranje. Op welke manier Zweden gaat spelen, is nog niet duidelijk.

Fridolina Rolfö kreeg tegen Duitsland een gele kaart en is daardoor nu geschorst voor de wedstrijd tegen Oranje. Bondscoach Peter Gerhardsson overweegt mede daardoor de tactiek om te gooien. "We moeten door die schorsing hoe dan ook een wijziging doorvoeren en dat kan van invloed zijn op onze speelstijl. Bovendien moeten we Oranje nog goed analyseren", zei Gerhardsson zaterdagavond op de persconferentie.

"Dat is iets waar we de komende dagen naar moeten kijken, maar ik maak me daar geen zorgen over. Als ik andere spelers moet inzetten, dan weet ik zeker dat ze op zullen staan en het goed gaan doen." Dat Zweden de halve finale gehaald heeft, doet Gerhardsson deugd. "Vooraf hebben we met elkaar onze doelen besproken voor het WK en de kansen om ver te komen. Het is fijn dat we ons nu ook voor de Olympische Spelen hebben geplaatst, want dat zat wel een beetje in de hoofden van de spelers. Daar hoeven we ons nu geen zorgen meer over te maken en dus kunnen we ons volledig op de prijzen richten."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen