Wiegman trots op ontwikkeling Oranje: "Ik ben niet verrast"

30 juni 2019, 12:12

Na het gewonnen EK van twee jaar geleden staan de Oranje Leeuwinnen nu in de halve finale van het WK. Het is tekenend voor de knappe ontwikkeling van het vrouwenvoetbal in Nederland. Bondscoach Sarina Wiegman is trots op de prestaties, maar zegt dat de kritische houding in Nederland soms moeilijk is.

Oranje staat in de halve finale, maar toch is het niet alleen hosanna. Het spel houdt bij vlagen niet over. "Mensen zijn gewend dat het spel er goed uit ziet en dat was nu minder", zegt Wiegman tegen de NOS. "Maar kijk naar de ontwikkeling, vier jaar geleden hebben we op het WK tegen Nieuw-Zeeland gespeeld en er de hele tweede helft achteraan gelopen. Toen waren we nog niet in staat om het spel te domineren. Dat kunnen en willen we nu wel. Dan is het niet gek dat het in fases moeilijk is."

Net als twee jaar geleden staat Oranje dus weer in de halve finale van een groot toernooi. "Ik ben niet verrast, dan is het alsof we het nooit verwacht hadden. Dit is een heel goede prestatie. Ik had het niet voor onmogelijk gehouden, maar wist dat we absoluut op onze top zouden moesten presteren om dit halen."

Toch is er ook kritiek in Nederland, met name op het vertoonde spel. Dat is minder goed dan op het EK. "We wisten dat we sinds het EK veel zichtbaarder en groter zijn geworden, daarmee zijn de verwachtingen veranderd. Dan wordt het ook persoonlijker en dat is nieuw, daar moet je aan wennen", zegt Wiegman. "Wij weten: we hebben een plan en iedereen weet haar rol. Maar met alles wat er verwacht wordt, is dat soms moeilijk voor spelers."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen