Coach Neville vindt WK mislukt als Engeland geen goud pakt

30 juni 2019, 21:48

Phil Neville stelt dat het WK mislukt is als de Engelse vrouwen dinsdagavond in de halve finale worden uitgeschakeld door de Verenigde Staten. Bovendien stelt de bondcoach dat het toernooi ook niet meteen geslaagd is als de Engelsen de finale wel weten te bereiken. Volgens hem is alleen de wereldtitel goed genoeg.

"Het kan niemand iets schelen wie een halve finale verliest, het gaat alleen maar om winnen," zei Neville volgens de BBC op een persconferentie voorafgaand aan de halve finale van komende dinsdag in Lyon. De oud-vedette van Manchester United en Everton is eigenlijk alleen tevreden als zijn team met de wereldbeker op zak teruggaat naar Londen. "Niemand geeft om zilver en brons, het is de gouden medaille die iedereen wil."

Lees ook: Engeland stoot overtuigend door naar halve finale WK

De Engelse vrouwen haalden nog nooit de finale. Bij het vorige WK in 2015 werd het land derde. Het is dus de vraag of het Engeland nu wel lukt om in ieder geval de eindstrijd te halen, aangezien zij tegen de torenhoge favoriet Amerika spelen. Neville vindt de kritiek dat hij te negatief zou zijn, niet terecht. "Dit zijn gewoon onze verwachtingen en ons vertrouwen. Mijn spelers willen winnen. Als we niet het juiste resultaat halen, zullen we de teleurstelling voelen en zullen we dat als een mislukking zien."

Lees ook: Neville keek met plaatsvervangende schaamte naar Kameroen

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen