Gisteren gemist: keuzes voor Ten Hag en Luuk de Jong in Spanje

1 juli 2019, 00:30   Bijgewerkt: 30 juni 2019, 23:59

In de rubriek 'Gisteren gemist' zet FCUpdate.nl het belangrijkste nieuws van de avond daarvoor op een rijtje. Met een samenvatting van alles wat je allemaal hebt gemist ben je weer helemaal op de hoogte van het laatste voetbalnieuws. Dit waren de belangrijkste nieuwsfeiten op zondag 30 juni.

De Jong richting uitgang

Luuk de Jong mag zich op zeer korte termijn speler van Sevilla noemen. De spits van PSV is inmiddels afgereisd naar de Spaanse stad om de laatste details rond zijn contract te bespreken. Een medische keuring staat daarna alleen een overgang nog in de weg. PSV wil het vertrek van De Jong en de nieuwe indeling van de spitspositie naar verluidt eerst intern gaan oplossen, voordat er aan de aankoop van een nieuwe targetman wordt gedacht.

PEC pakt door

PEC Zwolle gaat zich op korte termijn versterken met Iliass Bel Hassani. De 26-jarige middenvelder staat nu nog onder contract bij AZ, maar daar komt hij niet meer in de plannen voor. In Zwolle kan hij weer gaan werken onder zijn oude coach John Stegeman. Daarnaast zijn ook aanvaller Dennis Johnsen van Ajax en verdediger Sam Kersten van FC Den Bosch in beeld bij de Zwollenaren.

Keuzestress voor Ten Hag?

Zondag werd duidelijk dat Ajax in de Mexicaan Edson Álvarez de opvolger ziet voor Matthijs de Ligt, als laatstgenoemde op korte termijn zijn transfer heeft afgerond. Mocht Álvarez daadwerkelijk naar Amsterdam komen, dan wordt hij alweer de derde defensieve versterking van Ajax in deze zomerse transferperiode. Erik ten Hag heeft dus een aantal keuzes te maken, maar welke opties heeft de trainer eigenlijk allemaal [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/352480/ajax-shopt-verdedigers-welke-opties-heeft-ten-hag-straks/,_blank,voor zijn achterhoede]? 

Verrassing verrast weer

Madagaskar heeft voor een grote stunt gezorgd op de Afrika Cup. De debutant won het laatste groepsduel van Nigeria en gaat daardoor als winnaar van de groep door naar de achtste finales. Nigeria gaat ook door, terwijl nummer drie Guinee eveneens nog kans blijft houden op de volgende ronde. Ook gastland Egypte heeft in hun poule [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/352486/gastland-egypte-foutloos-naar-achtste-finales/,_blank,de groepswinst weten te pakken] na een 0-2 zege op Oeganda, dat ook door is naar de achtste finales.

Engeland wil alleen goud

Phil Neville stelt dat het WK mislukt is als de Engelse vrouwen dinsdagavond in de halve finale worden uitgeschakeld door de Verenigde Staten. Bovendien stelt de bondcoach dat het toernooi ook niet meteen geslaagd is als de Engelsen de finale wel weten te bereiken. Volgens hem is alleen de wereldtitel goed genoeg.

Lees ook: Oranje-dagboek #21: favoriet bij bookies

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen