Oranje-dagboek #22: speelsters transfereren, kaarten te koop

1 juli 2019, 23:00

Twee dagen voor de halve finale tegen Zweden nam Sarina Wiegman in Lyon plaats voor de persconferentie. De bondscoach liet weten dat ze een gelijkwaardige strijd met Zweden verwacht. Verder werd bekend dat er nog genoeg kaarten te koop zijn voor de clash van woensdag en dat twee speelsters mooie transfers gemaakt hebben.

Hersteltraining, Martens nog steeds last

Na de treinreis van gisteren naar Lyon, werkten de basisspeelsters vanochtend een hersteltraining af. Het Algemeen Dagblad zag dat Lieke Martens nog duidelijk last had van haar teen. Moeizaam vond de linksbuiten zich een weg naar de hometrainers. Waar de basisploeg zich vooral begaf in de schaduw, werkten de wisselspelers een normale training af onder de brandende Franse zon. In Lyon was het vandaag ruim dertig graden.

Nog volop kaarten

Voor de halve finale tegen Zweden zijn er nog volop kaarten beschikbaar. Aan het begin van dit jaar verkocht de KNVB op voorhand 1342 kaarten voor de tweede halve finale in het Groupama-stadion, dat plaats biedt aan 60.000 toeschouwers. Een ticket kost tussen de 17 en 66 euro. De clash van morgen tussen Engeland en Verenigde Staten is zo goed als uitverkocht. Ook zij spelen in Lyon.

Leeuwinnen ronden transfers af

Deze maandag had voor twee Leeuwinnen een speciale lading. Kika van Es rondde namelijk haar zo gewenste transfer naar het buitenland af. De verdedigster, nu bankzitter bij Oranje, maakte maandag bekend dat ze voor twee jaar heeft getekend bij Everton. Die club neemt haar over van Ajax. Ook voor Danique Kerkdijk was het raak vandaag. Zij beklonk haar overstap van Bristol City naar Brighton & Hove Albion.

Niet alleen succes op veld, ook op social media

Het succes van Nederland op het WK maakt de tongen los in eigen land. De openingsgoal van Vivianne Miedema blijkt uit data van Twitter het meest besproken moment van de kwartfinale tegen Italië, gevolgd door de 0-2 van Stefanie van der Gragt. Ook bij het laatste fluitsignaal was Oranje veelbesproken op twitter. Onderstaande tweet met daarin de einduitslag van de wedstrijd riep 146 reacties, 628 retweets en 2.521 likes op.

Lees hier de voorbeschouwing van Sarina Wiegman op het duel met Zweden.

Oranje op socials

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen