Benitez wilde blijven bij Newcastle, maar miste gezamenlijke visie

1 juli 2019, 12:40

Rafa Benitez wilde graag blijven bij Newcastle United, maar stond niet achter de visie van de club en besloot daarom te vertrekken. Dat verklaart de Spaanse manager in een statement. Vorige week werd bekend dat Benitez en Newcastle uit elkaar gingen.

Benitez werd populair onder de achterban van Newcastle. In maart 2016 volgde hij Steve McClaren op, maar kon ook Benitez Newcastle niet behoeden voor degradatie. De Spanjaard bracht The Magpies wel meteen weer terug naar de Premier League. Met de dertiende plaats deed Newcastle het afgelopen seizoen prima.

'Van de titel in het Championship tot de twee seizoenen in de Premier League: fans, de staf en de spelers waren één. Ik wilde dan ook blijven, maar wilde niet zomaar verlengen', schrijft Benitez. 'Ik wilde onderdeel zijn van het project. Maar het werd mij duidelijk dat de clubleiding en ik niet dezelfde visie deelden. Dat betreur ik heel erg. Maar ik heb geen enkel moment spijt gehad om naar Tyneside te komen. Ik ben trots op wat we samen hebben bereikt.'

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen