PSV gunt De Jong transfer naar Sevilla: "Mooi totaalplaatje"

1 juli 2019, 20:14

De overstap van Luuk de Jong naar Sevilla is in kannen en kruiken. De 28-jarige goalgetter heeft zijn transfer naar de Spaanse subtopper maandagavond helemaal afgerond, melden de clubs via de officiële kanalen. "We raken een goede voetballer en een fantastisch mens kwijt, maar we gunnen het hem van harte", aldus technisch manager John de Jong. Hij tekent in Spanje voor vier seizoenen.

Na een mislukte periode bij Borussia Mönchengladbach keerde De Jong in 2014 terug in de Eredivisie bij PSV. Daar groeide hij uit tot een goaltjesdief. In drie van zijn vijf seizoenen als PSV-speler scoorde hij twintig Eredivisie-goals of meer. Het afgelopen seizoen was met 28 goals zijn beste seizoen. Daarmee heeft hij nu een transfer naar Sevilla verdiend. Eerder werd De Jong al in verband gebracht met de stap naar Mexico, maar dat kwam niet rond.

In totaal scoorde De Jong liefst 112 keer voor PSV, waarmee hij veel prijzen pakte. De spits werd drie keer kampioen van Nederland en won twee keer de Johan Cruijff Schaal. "Ik kijk met een geweldig gevoel terug op een mooie tijd in Eindhoven", reageert De Jong op de website van PSV. "De drie landstitels zijn natuurlijk het hoogtepunt. Daar doe je het allemaal voor als topsporter."

De Jong is nu 28 en is blij om het nog een keer in het buitenland te proberen. Eerder speelde hij naast Gladbach ook al voor Newcastle United. Het moment om het toch weer te proberen, is nu gekomen voor de spits. "Maar omdat ik het zo fijn heb gehad in Eindhoven, moest er wel sprake zijn van een mooi totaalplaatje. Sevilla voldoet aan alle wensen, wat dat betreft. Een prachtige club in een topcompetitie. Ik wil de supporters van PSV bedanken voor de steun in de voorbije jaren. Ik heb altijd de waardering gevoeld. PSV zal voor altijd een deel van mij blijven."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen