Miedema: "Je kunt wel zeggen dat we in een flow zitten"

1 juli 2019, 20:39

De trein van de Oranje Leeuwinnen blijft doordenderen op het WK in Frankrijk. Woensdag wacht Zweden in de halve finale en dat is dus de volgende lastige tegenstander voor Nederland. Spits Vivianne Miedema voelt dat er iets aan het ontstaan is.

De 22-jarige spits is bezig aan een sterk EK en voelt dat het goed gaat. "Op het EK verwachtte niemand veel van ons. Toen we begonnen te winnen, ging heel het land achter ons staan. We kwamen in een flow en wonnen het toernooi. Nu denkt iedereen dat we wereldkampioen worden. Dat geeft wat druk. Aanvankelijk speelden we niet zo goed, maar we pakten in de groep wel negen punten en staan nu in de halve finales. Je kan dus wel zeggen dat we weer in een flow zitten", zegt ze tegen het Algemeen Dagblad.

Miedema hoopt dat de sfeer ook in Lyon goed zal zijn als er woensdag tegen Zweden gespeeld wordt. "We hadden het geluk dat we tot nu toe steeds in het noorden speelden", zegt Miedema. "Het was geweldig in Valenciennes met 20.000 Nederlanders. We krijgen daar zoveel energie van. Hopelijk komen ze woensdag weer en maken ze er opnieuw een 'Dutch party' van."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen