Oranje-dagboek #23: geen Oranje-parade en geen fanzone

2 juli 2019, 23:15

Als de halve finale van Nederland tegen Zweden net zo leuk wordt als de kraker tussen Engeland en de VS (1-2), dan staat ons woensdag spektakel te wachten. Die landen lieten dinsdag zien hoe mooi een halve eindstrijd op het WK kan zijn. Voor Oranje kwam er overigens slechter nieuws naar buiten. Lieke Martens trainde apart en er zal woensdag geen Oranje-parade en geen fanzone zijn.

Geen Oranje-parade en geen fanzone

In Lyon zal er woensdag géén Oranje-parade plaatsvinden van de fans naar het stadion. De autoriteiten hebben toestemming gegeven voor een dergelijke optocht, zo schrijft het Algemeen Dagblad. De beslissing heeft ook te maken met de recente aanslag, waarbij dertien mensen gewond raakten. Ook zal er woensdag geen oranje fanzone zijn. Dat is ook besloten op last van de autoriteiten, tot teleurstelling van de KNVB. "Dit is heel zuur voor onze trouwe fans", zegt directeur Jan Dirk van der Zee.

Martens traint aangepast

Ook richting de halve finale tegen Zweden volgt Lieke Martens een aangepast programma. Daarom liet de Limburgse de groepstraining van vandaag schieten, meldt het ANP. De pijnlijke teen speelt haar nog altijd parten. Toen de training van de Oranjevrouwen besloten verder ging, deed Martens nog enkele individuele oefeningen op het veld. Waarschijnlijk komt de wedstrijd wederom niet in gevaar. Martens denkt met pijnstillers te kunnen spelen.

Wiegman heeft keuzes wel gemaakt

Bondscoach Sarina Wiegman heeft de opstelling grotendeels in het hoofd. Een dag voor het duel met Zweden laat ze tegenover de NOS weten dat ze 'er zo ongeveer wel uit is': welke keuzes ze gaat maken laat ze in het midden. Datzelfde geldt voor de positie van Shanice van de Sanden, waar ook Lineth Beerensteyn kan spelen. "Lineth is steeds goed ingevallen. Ze brengt energie in het team. Als invaller is het ook anders dan als starter", aldus Wiegman, die in het midden liet voor wie ze ditmaal kiest.

Ronald Koeman bij halve finale

Bondscoach Ronald Koeman woont woensdag de halve finale van de Oranje Leeuwinnen tegen Zweden bij. Hij - en zijn assistent Kees van Wonderen - maken deel uit van de officiële KNVB-delegatie die een bezoek aan Lyon brengt. Ook Angelique Berg, directeur-generaal volksgezondheid van het ministerie VWS en NOC*NSF-voorzitter Anneke van Zanen zijn op uitnodiging van de KNVB aanwezig bij de ontmoeting met Zweden. Dat geldt ook voor delegaties van de clubs uit de Eredivisie Vrouwen, KNVB-sponsoren en - partners.

Penaltydrama voor Engeland

Engeland kon dinsdag goed meekomen met de Verenigde Staten, maar ging toch met 1-2 ten onder. Dat kwam mede omdat captain Stephanie Houghton in de slotfase een penalty miste. Een drama voor Engeland, aangezien het dit WK al twee penalty's had gemist. De eerste twee werden om zeep geholpen door Nikita Parris.

Uitslag

Engeland - Verenigde Staten 1-2

Oranje op socials

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen