Telgenkamp wil de concurrentie-strijd aangaan onder Emmen-lat

2 juli 2019, 09:50

Dennis Telgenkamp promoveerde als eerste keeper met FC Emmen naar de Eredivisie, maar moest op het hoogste niveau van Nederland zijn basisplaats vorig seizoen afstaan aan Kjell Scherpen. De goalie ziet met het vertrek van zijn talentvolle concurrent naar Ajax nieuwe kansen om alsnog weer onder de lat te staan in Drenthe.

"Ik denk zelf: nieuwe ronde, nieuwe kansen", vertelt Telgenkamp tegenover TC/Tubantia over de strijd met Matthias Hamrol, die FC Emmen haalde als vervanger van Scherpen. "We gaan het samen uitvechten. Hij is niet dé nummer één, maar is wel gehaald door de club, dus hij heeft wellicht een streepje voor. Toch ga ik er vanuit dat de strijd niet gestreden is."

Telgenkamp denkt dat als Scherpen was gebleven bij FC Emmen, dat hij zijn aflopende contract niet had verlengd. Ditmaal wil de goalie in elk geval een eerlijke kans vanaf het begin: vorig seizoen was dat níet het geval. "Ik raakte tijdens de tweede training geblesseerd aan de binnenband van mijn rechterknie. Ik was er acht weken uit en miste de voorbereiding. Daar heb je de rest van het jaar last van, je loopt er steeds achter aan", aldus Telgenkamp. 

Hoewel trainer Dick Lukkien hem afgelopen jaar op de bank zette, is de onderlinge relatie wel nog altijd 'heel goed'. "Al was ik vorig seizoen als speler niet blij met hem, dat is altijd zo als je op de bank zit. Maar als mens ben ik dat wel. Het is goed dat hij is gebleven."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen