Fortuna Sittard huurt Passlack van Borussia Dortmund

2 juli 2019, 13:56

Fortuna Sittard beschikt komend seizoen over Felix Passlack. De Limburgers huren de 21-jarige rechtsback van Borussia Dortmund. Daar deed de Duitser ervaring op in de Bundesliga en Champions League. "Fortuna Sittard speelt op het hoogste niveau in Nederland en ik kijk er naar uit dat ik mijzelf op dit niveau mag gaan bewijzen", reageert de aanwinst. 

Passlack komt ook uit de jeugdopleiding van Dortmund. Thomas Tuchel liet hem in het seizoen 2016/17 debuteren in de hoofdmacht. In totaal speelde de voetballer uit Bottrop 21 duels voor Die Borussen, waaronder Champions League-duels met Sporting Portugal en de 8-4 in 2016 tegen Legia Warschau. Passlack was toen een van de doelpuntenmakers. "Met Felix hebben wij een zeer talentvolle speler weten te binden die al de nodige ervaring heeft op het allerhoogste niveau", zegt Fortuna's technisch manager Sjoerd Ars op het clubkanaal

Het afgelopen seizoen verhuurde Dortmund de verdediger aan Norwich City. De club, waar ook Tim Krul onder contract staat, werd kampioen in het Championship. Passlacks aandeel was met zes minuten heel minimaal. Ook speelde hij al eens op huurbasis voor Hoffenheim. 

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen