Curaçao wil na Gold Cup-succes oefenen tegen Oranje

2 juli 2019, 19:29

Curaçao zit als voetballand in de lift, zo bleek op de Gold Cup. Het land haalde daar de tweede ronde, waarin het met slechts 1-0 verloor van gastland Verenigde Staten. Curaçao wil zich nu graag meten met het Nederlands elftal.

Bondscoach Remko Bicentini hoopt dat er een oefeninterland tegen het Nederlands elftal kan worden geregeld. Twee jaar geleden legde hij een verzoek voor een duel met Oranje al eens neer bij de KNVB. "Dat was nadat we de Carribean Cup hadden gewonnen en we ons voor de eerste keer hadden geplaatst voor de Gold Cup. Die wedstrijd leeft enorm op het eiland en in de Curaçaose gemeenschap in Nederland. Maar van een treffen is het jammer genoeg nog niet gekomen", zegt hij tegen De Telegraaf.

Bicentini hoopt dat dit nu alsnog kan worden geregeld. "Het liefst in Nederland, in De Kuip. Er wonen honderdduizend Antillianen in Nederland en gezien de banden tussen Nederland en Curaçao zal de wedstrijd snel zijn uitverkocht." De keuzeheer denkt bovendien dat het een mooie pot kan worden. "We hebben een heel acceptabel elftal, dat mag inmiddels wel duidelijk zijn. Het is een mooi affiche, we zullen zeker niet met 10-0 worden weggetikt. Als wij niet het vermogen hebben om er een redelijke wedstrijd van te maken, zou ik niet eens tegen Nederland willen spelen."

Wint Nederland met 1-3 van Zweden? Zet in en pak tot 28

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen