Maduro ziet De Jong slagen bij Sevilla: "Krijgt veel aanvoer"

2 juli 2019, 19:59

Na mislukte periodes bij Borussia Mönchengladbach en Newcastle United hoopt Luuk de Jong nu wel te slagen bij Sevilla. De spits verruilde PSV maandag voor de Spaanse club. Hedwiges Maduro heeft er vertrouwen in dat de transfer een succes wordt.

Maduro speelde tijdens zijn loopbaan twee jaar voor Sevilla en ziet dat de speelstijl van de club goed past bij De Jong. "Hij krijgt sowieso veel aanvoer", voorspelt hij tegen het Algemeen Dagblad. "Er komt bij Sevilla nu natuurlijk een nieuwe trainer met Julen Lopetegui, maar de filosofie van de club is aanvallend. Dat wil het publiek ook, het is echt Spaans voetbal."

Als aanspeelpunt kan De Jong zijn waarde gaan hebben, zegt Maduro. "Net als bij PSV onder Mark van Bommel kan hij op die manier heel belangrijk zijn." De oud-international stelt dat De Jong een ander type is dan veel spelers die nu in het Estadio Ramón Sánchez Pizjuán in actie komen. "Zo'n sterke spits kan een extra wapen zijn als het met combinatiespel niet lukt. De speelstijl is vergelijkbaar met die in Nederland, ze proberen van achteruit echt op te bouwen. Aan Luuk de Jong heb je niets als tot op eigen helft moet inzakken. Hij past bij aanvallend voetbal."

Plaatst Nederland zich voor de WK-finale? Zet in en win tot 2

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen