Wilmots geniet bij Iran: "Mond viel open van verbazing"

2 juli 2019, 21:47

Marc Wilmots is blij met zijn keuze om bondscoach van Iran te worden. De voormalig bondscoach van België twijfelde enige tijd over de aanbieding van het land, voordat hij besloot om toe te happen. Spijt heeft hij nog niet van die keuze.

Op 15 mei tekende hij een contract bij Iran. Het is zijn derde klus als bondscoach, na eerdere periodes bij België en Ivoorkust. "Ik heb toch wat getwijfeld en de boot eerst afgehouden, maar ze zijn ver gegaan om mij aan te trekken", zegt hij in een gesprek met Sporza. "De voorzitter is uiteindelijk naar België gekomen om te babbelen en ik ben vervolgens zelf 3 dagen naar Teheran gegaan om de faciliteiten te inspecteren. Toen ik daar aankwam, viel mijn mond open van verbazing: een stadion voor 100.000 toeschouwers, een grasmat als een biljartlaken en een sportcentrum vergelijkbaar met Tubeke, waar alles aanwezig is."

Wilmots erkent dat het anders werken is bij Iran dan in België, waar hij tussen 2012 en 2016 het roer in handen had. "Met de Rode Duivels dacht ik altijd: we gaan naar daar om dat toernooi te winnen. Nu is dat anders. Maar ook met Iran kun je verrassen. Het overleefde nog nooit de groepsfase van een WK. Dat lijkt me een leuke uitdaging."

Zijn debuut was begin juni in ieder geval goed met een 5-0 zege op Syrië. Oud-AZ-speler Alireza Jahanbakhsh maakte in die oefenwedstrijd de eerste treffer.

Plaatst Nederland zich voor de WK-finale? Zet in en win tot 2

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen