Oranje-dagboek #24: zeldzame goal Groenen, geld stroomt binnen

4 juli 2019, 00:20   Bijgewerkt: 4 juli 2019, 10:00

De Oranjevrouwen blijven maar historie schrijven op het WK in Frankrijk. Nederland behoort na de Europese titel tot de twee beste ploegen van de wereld. Sarina Wiegmans vechtmachine won de slijtageslag na verlenging van Zweden en is nog maar één zege verwijderd van de wereldtitel. De Verenigde Staten wacht in de eindststrijd.

Zeldzaamheden

Scoren doet ze amper, maar op het moment suprême was het raak. Met pas haar derde interlanddoelpunt schoot Jackie Groenen Oranje naar de finale tegen de Verenigde Staten. Dat dit gebeurde in de verlenging van een halve finale op een WK is sowieso een unicum. Sinds er om de mondiale vrouwentitel wordt gespeeld, kwam er in geen enkele halve finale een verlenging aan te pas. Groenen was fit en sterk genoeg om de winnende te maken: een historische avond.

Toch nog klein feestje in Lyon

Door de Oranje-parade en de fanzone in Lyon ging op last van de autoriteiten een streep. Last minute kreeg de KNVB vandaag alsnog toestemming voor een klein Oranje-feestje op Place Antonin Foncet, waar oorspronkelijk de fanzone gepland was. De Oranjebus meldde zich en maakte er nog het beste van: het grootste feest vond uiteraard gewoon na het duel pas plaats, toen de finale een zekerheid was. 

Geld stroomt binnen

De Nederlandse vrouwen hebben tijdens dit WK in Frankrijk met het bereiken van de halve finale ongeveer 2,3 miljoen euro verdiend. Wordt de finale zondag gewonnen van de Verenigde Staten, dan loopt dat bedrag zelfs nog op tot 3,5 miljoen. De mannen van Frankrijk kregen overigens liefst 32,1 miljoen na het winnen van het WK in Rusland. Verschil moet er dan blijkbaar toch zijn...

Goed gevuld stadion

Liefst 48.452 toeschouwers zagen de Oranjevrouwen winnen van Zweden. Onder hen was ook Ronald Koeman en FIFA-baas Gianni Infantino. Ter vergelijking: 35.000 Oranje-fans waren aanwezig bij het uitzwaaiduel met Australië. De halve finale tussen Engeland en Verenigde Staten (1-2) was nog een stuk populairder: 53.512 toeschouwers in het stadion waar plek is voor ruim 59.000 supporters.

Vertrek Van Ginhoven

Anja van Ginhoven is een van de persvoorlichsters van de Leeuwinnen, maar zij vertrekt na een korte periode alweer. Ze gaat als associate partner werken voor het Haarlemse communicatiebureau. "Het juiste verhaal op het juiste moment aan de juiste mensen overbrengen. Daar heb ik veel ervaring in, onder meer opgedaan als persvoorlichter voor zowel de Oranje-vrouwen als de Oranje-mannen", aldus zegt Van Ginhoven. Eerder was ze werkzaam bij de NOS en Discovery/Eurosport.

Uitslag:

Zweden - Nederland 0-1  

Oranje op socials

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen