NAC Breda ziet Koch voor transfersom naar Eupen gaan

3 juli 2019, 14:41   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

NAC Breda heeft per direct afscheid genomen van Menno Koch. Hoewel de centrale verdediger nog een doorlopend contract had bij De Parel van het Zuiden, vertrekt de captain voor een driejarig contract naar KAS Eupen. De Belgische eersteklasser betaalt een nog onbekende transfersom voor de achterhoedespeler.

Dat laat NAC Breda weten via de officiële kanalen. De 25-jarige voetballer, die in het verleden ook voor FC Utrecht en PSV speelde, was sinds 2017 actief in Breda, waar hij nog een contract had tot de zomer van 2020. In totaal speelde Koch 46 Eredivisie-wedstrijden voor de Eredivisie-degradant. Al langere tijd was duidelijk dat hij na afgelopen jaar zou vertrekken, alleen was zijn nieuwe werkgever nog niet bekend. Het is een van de ongeveer twintig vertrekkers uit de selectie van Ruud Brood.

"Met Koch hebben een sterke centrale verdediger, die potentieel een bepalende speler wordt", laat eigenaar Christoph Henkel weten. "Hoewel hij pas 25 jaar is, brengt hij veel Eredivisie-ervaring met zich mee en hij was vorig jaar zelfs aanvoerder bij NAC Breda. We wensen Menno dan ook van harte welkom bij KAS Eupen en kijken uit naar de samenwerking."

Wint Nederland met 1-3 van Zweden? Zet in en pak tot 28

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen