Manchester City haalt Rodri voor 70 miljoen euro op bij Atlético

3 juli 2019, 17:21

Manchester City neemt Rodri over van Atlético Madrid. De Madrilenen melden dat de transferclausule is geactiveerd. Voor de gelimiteerde transfersom van zeventig miljoen euro komt de opvolger van Fernandinho naar de Engelse landskampioen. Daarmee is Rodri na Kevin De Bruyne de duurste City-aankoop aller tijden. Het contract van de 23-jarige controlerende middenvelder liep in Madrid nog vier seizoenen door.

Rodri wordt gezien als de opvolger Fernandinho, die bij The Citizens voor zijn laatste seizoen staat. Eerder was Frenkie de Jong daarvoor in beeld. Rodri maakte afgelopen seizoen veel indruk bij Atleti en daarom was City bereid om hem de een na duurste aankoop uit de clubgeschiedenis te maken. Alleen Kevin De Bruyne was met 76 miljoen euro duurder. Vorige zomer betaalde de titelhouder 68 miljoen euro voor Riyad Mahrez.

Atlético kon slechts één seizoen genieten van Rodri. De Rojiblancos namen hem vorig jaar voor 25 miljoen euro over van Villarreal. Een schijntje vergeleken met de 70 miljoen euro die de Spaanse club nu ontvangt. Met Marcos Llorente van Real Madrid speelde Atlético alvast in op Rodri's vertrek.

Wint Nederland met 1-3 van Zweden? Zet in en pak tot 28

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen