Officieel: PSV verliest Angelino na één seizoen aan City

3 juli 2019, 20:08

Na Luuk de Jong is ook Angelino vertrokken bij PSV. De Eindhovenaren hebben de deal met Manchester City woensdag afgerond. City maakt gebruik van de terugkoopoptie die de clubs vorig jaar overeen kwamen. Naar verluidt bevat die clausule een bedrag van twaalf miljoen euro.

De 22-jarige Angelino speelde slechts een jaar voor PSV. Als linksback maakte hij indruk, net als een jaar eerder bij NAC Breda. "Natuurlijk hadden we José graag nog even behouden, maar het is niet vreemd dat zijn stormachtige ontwikkeling bij clubs van het niveau van Manchester City is opgevallen", reageert technisch manager John de Jong op het clubkanaal van PSV.

PSV moest vorig jaar de terugkoopoptie met City wel afspreken. "Die clausule was een resultaat van de onderhandelingen. Wij maken op dat moment een afweging waarin we alle facetten meenemen. We zijn weloverwogen akkoord gegaan en moeten na een jaar concluderen dat José het geweldig heeft gedaan. Misschien nog wel beter dan we hadden durven hopen. Hij heeft City bewezen dat het lichten van de optie gerechtvaardigd is. Daar mag hij trots op zijn. We wensen hem heel veel succes in Engeland."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen