Wiegman: "Als pinchitter heeft Beerensteyn het laten zien"

3 juli 2019, 20:55

Shanice van de Sanden kreeg lang het voordeel van de twijfel, maar vond Sarina Wiegman het in de halve finale tijd om in te grijpen. De bondscoach passeert Van de Sanden ten faveure van supersub Lineth Beerensteyn. "Als pinchitter heeft ze laten zien wat ze kan", aldus Wiegman.

"Shanice heeft het minder laten zien. Daarom draai ik het om", vervolgt Wiegman in gesprek met de NOS. De roep om Beerensteyn bestond al langer. De speelster van Bayern München was als invalster meermaals beslissend. Tegelijkertijd stelde Van de Sanden steeds weer teleur. "Shanice is heel belangrijk geweest voor ons team. We zijn met haar aan de slag gegaan. Zij heeft er alles aangedaan om een hoger niveau te halen. Ook is het anders om te starten dan in te vallen", zegt Wiegman.

Volgens Wiegman pakt Van de Sanden het professioneel op. "Net zoals Anouk Dekker en Kika van Es dat deden. Eerst is er even teleurstelling, maar daarna is die knop op. Met z'n alleen hebben we één doel: zo goed mogelijk presteren en vandaag is dat winnen van Zweden. Iedereen staat voor het team."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen