Verenigde Staten halen ook op Gold Cup de finale

4 juli 2019, 09:25

Het zijn prima tijden voor voetbalminnend Verenigde Staten. De vrouwenploeg bereikte dinsdag de finale van het WK door Engeland met 2-1 te verslaan en ook het mannenteam gaat een finale spelen. In de nacht van woensdag op donderdag (Nederlandse tijd) werd namelijk de eindstrijd van de Gold Cup bereikt.

De Verenigde Staten hadden in de halve finale weinig moeite met Jamaica (3-1). Weston McKennie, die in de kwartfinale ook al scoorde tegen Curaçao, opende de score na negen minuten. Christian Pulisic (op archiefbeeld) nam de ploeg van bondscoach Gregg Berhalter in het tweede bedrijf vervolgens bij de hand door twee keer te scoren. De nieuwe aanwinst van Chelsea speelde tot dusver nog geen hoofdrol op de Gold Cup, maar daar kwam in de halve finale dus verandering in.

Namens Jamaica maakte Shamar Nicholson tussendoor nog wel de 2-1, maar dat deerde Amerika niet. Door de winst kunnen de Verenigde Staten zich opmaken voor een finale tegen Mexico. Daarmee krijgt de Gold Cup de gedroomde finale tussen de op papier twee sterkste teams. De finale wordt zondag afgewerkt.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen