Clubicoon Lampard is de nieuwe trainer van Chelsea

4 juli 2019, 10:16   Bijgewerkt: 4 juli 2019, 10:23

Zoals verwacht is Frank Lampard de nieuwe hoofdtrainer op Stamford Bridge. Chelsea kondigt donderdagochtend aan dat de voormalig middenvelder zich definitief heeft verbonden aan de Engelse topclub. De coach volgt Maurizio Sarri op.

Na het vertrek van Sarri naar Juventus verlegde Chelsea al snel de interesse naar Lampard. De 41-jarige Engelsman leidde Derby County afgelopen seizoen naar de finale van de Engelse play-offs. De eindstrijd ging echter, mede door een blunder van Kelle Roos, verloren tegen Aston Villa. Dat was overigens pas het eerste zelfstandige seizoen van Lampard als hoofdtrainer.

Ondanks dat de coach weinig trainerservaring heeft, durft Chelsea het dus aan. Hij heeft voor drie jaar getekend. Lampard groeide tijdens actieve carrière uit tot een clubicoon van Chelsea, waar hij dertien seizoenen speelde. Hij speelde in totaal 648 wedstrijden voor de club, pakte elf prijzen en werd topscorer aller tijden. Veel fans zijn dan ook blij met de rentree van de clubman.

"Ik ben onvoorstelbaar trots om als hoofdcoach bij Chelsea te gaan werken", zegt Lampard op de clubwebsite. "Iedereen kent mijn liefde voor deze club en weet wat we samen hebben meegemaakt. Ik ga de ploeg nu klaarstomen voor het nieuwe seizoen en kan niet wachten om successen te vieren met Chelsea."

Overigens heeft de aanstelling van Lampard waarschijnlijk ook gevolgen voor Phillip Cocu. Hij wordt gezien als de belangrijkste kandidaat om Lampard op te volgen bij Championship-club Derby County.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen