Spoorboekje: Barça presenteert De Jong, Marokko treft Benin

5 juli 2019, 07:00

Aan het begin van iedere dag brengt FCUpdate.nl haar eigen spoorboekje. Met een handig overzicht brengen we in kaart wat het nieuws van de dag gaat worden, welke specials er online komen, welke duels er op het programma staan en wat voor voetbal op tv komt. Dit is wat je allemaal kunt verwachten op vrijdag 5 juli.

Nieuws

Presentatie Frenkie de Jong in Camp Nou

De vakantie is voorbij, het echte werk gaat beginnen voor Frenkie de Jong. De middenvelder tekende in januari een contract bij FC Barcelona en kan zich gaan opmaken voor zijn tijd bij de topclub. De international wordt vanavond om 19.00 uur gepresenteerd in Camp Nou. De presentatie is live te volgen via de online kanalen van Barcelona.

Luuk de Jong ook gepresenteerd

Ook de andere De Jong die de Eredivisie verliet voor een Spaans avontuur, wordt vandaag gepresenteerd. Luuk de Jong wordt bij Sevilla voorgesteld aan de supporters en de pers, waarna hij naar Lagos afreist voor het eerste trainingskamp met zijn nieuwe teamgenoten.

Wedstrijden

Marokko - Benin (18.00 uur)

De groepsfase van de Afrika Cup verliep uitstekend voor Marokko, dat in poule D de maximale score van negen punten behaalde. Met name de overwinning op het sterke Ivoorkust maakte indruk. Opmerkelijk was dat Marokko alle drie duels met 1-0 won, waardoor het qua spektakel nog niet overhoudt. Tegenstander Benin is normaliter een haalbare kaart in de achtste finale. Dat land werde derde in groep F met slechts drie punten, waardoor het als nummer drie nipt verder is gekomen.

Oeganda - Senegal (21.00 uur)

Senegal wordt gezien als één van de favorieten voor de eindzege op de Afrika Cup. Het won twee keer in de groepsfase, maar ging kansloos met 1-0 onderuit tegen Algerije. Daarmee kwam het nog goed weg, aangezien Algerije veel kansen om zeep hielp. Vanavond zal Senegal, met Sadio Mané als roerganger, het wel moeten laten zien in een belangrijke wedstrijd. Tegenstander Oeganda pakte vier punten in groep A en mag niet onderschat worden.

Voetbal op tv

18.00 uur: Marokko - Benin, FOX Sports 1, live verslag van het Afrika Cup-duel

21.00 uur: Oeganda - Senegal, FOX Sports 4, live verslag van het Afrika Cup-duel

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen