Dolgelukkige Buffon keert na één seizoen terug bij Juventus

4 juli 2019, 16:21   Bijgewerkt: 4 juli 2019, 16:35

Gianluigi Buffon is weer speler van Juventus. De club uit Turijn meldt donderdagmiddag via de officiële kanalen dat de 41-jarige doelman zijn handtekening onder een eenjarig contract heeft gezet. Daarmee keert de Italiaan terug op het oude nest, dat hij een jaar geleden verliet voor een kort avontuur bij Paris Saint-Germain.

De afgelopen dagen werd duidelijk dat Buffon zou terugkeren bij de Oude Dame. De ervaren keeper werd donderdagochtend medisch getest, waarna de deal werd beklonken. "Ik ben blij dat ik weer thuis ben en jullie weer in de armen kan sluiten", richt Buffon zich tot de supporters. "Dit is een van de mooiste en meest gelukkige dagen van mijn leven. Vandaag heb ik de bevestiging gekregen dat het leven ongelooflijk is en je altijd moet blijven dromen."

Tussen 2001 en 2018 stond Buffon al op de loonlijst bij Juventus, dat trots is op de terugkeer van de levende legende. In dienst van PSG stond de Italiaanse sluitpost afgelopen seizoen twintig keer onder de lat. De club uit Parijs besloot onlangs om de optie om het contract van Buffon te verlengen niet te lichten. Bij Juventus wordt Buffon tweede doelman achter Wojciech Szczesny.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen