PSG pikt Herrera transfervrij op bij Manchester United

4 juli 2019, 18:54   Bijgewerkt: 4 juli 2019, 20:15

Paris Saint-Germain heeft donderdagmiddag via de officiële kanalen de komst van Ander Herrera wereldkundig gemaakt. De Parijzenaars pikken de 29-jarige middenvelder gratis op bij Manchester United, dat er niet in slaagde het aflopende contract te verlengen. Herrera gaat voor vijf jaar aan de slag in de Franse hoofdstad.

Herrera werd al weken in verband gebracht met een transfervrij overstap naar Paris Saint-Germain. De interesse van de kampioen van Frankrijk zou voor de Spanjaard reden zijn geweest om contractaanbiedingen van Manchester United af te wijzen. De Engelse grootmacht nam Herrera vijf jaar geleden voor een bedrag van 37 miljoen euro over van Athletic Bilbao.

PSG wordt de vierde club van Herrera, die bij Real Zaragoza zijn loopbaan begon. Tussen 2011 en 2014 kwam de Spaanse middenvelder uit voor Athletic Bilbao, dat hem verkocht aan Manchester United. In Engelse dienst kwam hij tot 132 competitieduels en won hij onder meer de Europa League (2017) en de FA Cup (2016).

Herrera is na de van Sevilla overgekomen Pablo Sarabia de tweede zomeraanwinst van PSG, dat onlangs afscheid nam van Moussa Diaby (Bayer Leverkusen), Adrien Rabiot en Gianluigi Buffon (beiden Juventus).

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen