'Ajax wil zo'n tachtig miljoen euro voor De Ligt: groot gat met Juve'

5 juli 2019, 07:43

Waar de transfer van Matthijs de Ligt al in kannen en kruiken leek en alleen het spel tussen de verdediger en Juventus gespeeld moest worden, blijkt dat niet het geval te zijn. De Oude Dame wil slechts 55 miljoen - met een bonus oplopend tot tien - betalen tot dusver, terwijl Ajax in elk geval meer wil krijgen dan zeventig miljoen euro en een bedrag dat loopt richting de tachtig miljoen.

Dat schrijft het Algemeen Dagblad. Daarmee is volgens de ochtendkrant een akkoord tussen Juventus en Ajax nog ver weg, omdat het verschil tussen vraag en aanbod groot is. Opvallend, want Juventus wil vooralsnog een stuk minder op tafel leggen dan bijvoorbeeld Paris Saint-Germain en FC Barcelona. In tegenstelling tot eerdere berichten lijkt een akkoord dan ook ver weg, waar eerder nog werd aangenomen dat alleen De Ligt nog tot een persoonlijk akkoord moest komen.

Dat Ajax tachtig miljoen vraagt heeft zaakwaarnemer Mino Raiola ook aan zichzelf te wijten. Vorig jaar wilden de Amsterdammers de vraagprijs vastzetten op zeventig miljoen, maar dat werd door de belangenbehartiger van tafel geveegd. De absolute hoofdprijs hoeft Ajax niet voor haar captain, maar een bedrag dat hard naar de tachtig miljoen euro gaat dus wel. Daarmee lijkt aanstaande maandag niet de presentatie van De Ligt in Turijn aanstaande, maar dat hij zich gewoon op de training van Erik ten Hag meldt.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen