Bijl blijft nuchter ondanks arbitragezaak, Bakker afwezig

5 juli 2019, 07:55

Glenn Bijl is vrijdag in afwachting van de arbitragezaak tussen FC Groningen en FC Emmen. De inzet is de vraag of de middenvelder annex verdediger voor 335.000 euro mag vertrekken of dat het bedrag nog flink zal stijgen. Zelf blijft hij nuchter onder de hele zaak, terwijl zijn collega Nick Bakker al de hele week ontbreekt op de training van Dick Lukkien. 

Tegenover Voetbal International gaat Bijl in op zijn situatie. "Het voelt voor mij helemaal niet alsof ik een rechtszaak tegen FC Emmen heb aangespannen, er moet gewoon wat duidelijkheid komen over de situatie", stelt hij. "Ik ben Emmen hartstikke dankbaar, ik heb het hier naar mijn zin en het zou helemaal geen ramp zijn om hier te blijven. Maar Groningen is gewoon een mooie stap voor mij."

FC Emmen beweert dat FC Groningen een grotere begroting heeft dan twintig miljoen, wat betekent dat ze de optie in het contract van Bijl - voor clubs met een begroting onder dat bedrag - niet kunnen lichten. FC Groningen beweert juist net onder die grens te zetten. Bijl maakt zich er niet te druk om, ondanks dat de situatie hem op veel kritiek komt te staan. "Ik kan daar wel mee omgaan. Veel mensen kennen ook niet het hele verhaal", aldus Bijl. "Het doet me ergens ook wel pijn dat dit nu allemaal gebeurt, maar we moeten het ook niet te dramatisch maken."

Bakker traint niet mee

Het andere lastige geval bij FC Emmen is Nick Bakker. De verdediger - eveneens in de belangstelling van FC Groningen - beweert dat zijn contract niet is verlengd, terwijl de Drentenaren beweren dat die stilzwijgend doorloopt, omdat beide partijen de aflopende verbintenis nooit voor 15 mei formeel hebben opgezegd. RTV Noord schrijft dat Bakker al de hele week afwezig is bij FC Emmen (sinds 1 juli) en dat het onduidelijk is waar zijn toekomst ligt.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen