PSV huurt linksachter Lato voor één jaar van Valencia

5 juli 2019, 09:09   Bijgewerkt: 5 juli 2019, 10:12

PSV heeft zich officieel versterkt met Toni Lato. De 21-jarige verdediger komt voor één seizoen op huurbasis van Valencia over naar Eindhoven, waardoor Mark van Bommel de linkerkant van de verdediging voorlopig weer op orde heeft. "Na het vertrek van Aziz Behich en Angeliño was dit een prioriteitspositie voor ons", legt trainer Mark van Bommel de komst van de Spanjaard uit.

Op de officiële kanalen maakt PSV melding van de komst van Lato, die 'in principe' slechts vóór één seizoen voetbalt in Eindhoven. Mede daaorm heeft Valencia het contract van Lato verlengd tot en met 2023, met een afkoopclausule van tachtig miljoen. "We volgen Toni al een flinke tijd en zagen dat hij te weinig aan bod kwam door de aanwezigheid van Gaya (de eerste linksachter van Valencia, red.)", aldus technisch manager John de Jong over het feit hoe ze Lato hebben binnengehaald.

Hij moet landgenoot Angeliño doen vergeten bij PSV. De Jong: "Ondanks dat beiden als speler niet te vergelijken zijn, is het logisch dat Toni zich spiegelt aan de route van zijn landgenoot. Het is mooi dat hij PSV kiest om zich door te ontwikkelen." Ook trainer Van Bommel is blij met zijn pupil. "Lato voegt iets toe aan onze groep en daar waren we naar op zoek. Mooi dat het is gelukt om hem te overtuigen. We gaan er alles aan doen om hem zo snel mogelijk in te passen."

Eerder haalde PSV deze zomer Robbin Ruiter (clubloos), Ibrahim Afellay (clubloos) en Bruma (RB Leipzig) al binnen. Daar tegenover staat wel het (tijdelijke) vertrek van diverse spelers, onder wie Luuk de Jong, Angeliño, Daniel Schwaab en Maximiliano Romero.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen