Derby County stelt Cocu voor vier seizoenen aan als hoofdcoach

5 juli 2019, 10:07   Bijgewerkt: 5 juli 2019, 10:14

Phillip Cocu is officieel de nieuwe manager van Derby County. Hij is daarmee de opvolger van de naar Chelsea vertrokken Frank Lampard en tekent een vierjarig (!) contract bij de club uit de Championship. Het is een aanstelling waar veel vertrouwen uitstraalt, aangezien hij Chris van er Weerden en Twan Scheepers mee mag nemen. Shay Given blijft deel uit maken van de technische staf.

Dat laat de club weten via de officiële kanalen. "Ik voel me vereerd dat Derby County mijn nieuwe club is. Ik kan niet wachten om het team te ontmoeten en met de fans deze uitdaging aan te gaan", laat Cocu weten via het clubkanaal. Eerder was hij werkzaam bij PSV en Fenerbahçe SK, waar hij afgelopen jaar al snel werd ontslagen.

Derby County schrijft dat het voor Cocu heeft gekozen vanwege zijn manier waarop hij de ploeg laat voetballen, zijn reeds behaalde successen en de ontwikkeling die hij kan geven aan jonge én ervaren spelers. Daarnaast waren er nog een aantal aanvullende eisen, zoals het feit dat de nieuwe trainer - net als Lampard - een goede eigen spelersloopbaan heeft gehad en dat de coach dezelfde filosofie als de club moest hebben.

Doorbouwen met Cocu

"We willen voortbouwen op het momentum en onze speelstijl", laat voorzitter Mel Morris weten. "Phillip heeft een uitstekend staat van dienst opgebouwd en heeft laten zien bepaalde processen te kunnen ontwikkelen. Met hem gaan we onze filosofie steeds verder ontwikkelen." Afgelopen seizoen deed Derby County het uitstekend op het tweede niveau in Engeland en liep het pas in de finale promotie naar de Premier League mis.

Wel wacht Cocu wel een zwaar karwei, aangezien vrijwel het hele elftal van Derby dat de finale voor de Premier League haalde – en verloor – is kwijtgeraakt. Onder andere de gehuurde uitblinker Mason Mount keert weer terug naar Chelsea. De afgelopen elf jaar speelden The Rams op het tweede niveau van Engeland: afgelopen seizoen eindigde Derby als zesde. Momenteel staan de Nederlanders Florian Jozefzoon en keeper Kelle Roos onder contract.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen