García de la Vega niet van plan om aankopen te doen bij Roda JC

5 juli 2019, 11:00

Roda JC-eigenaar Mauricio García de la Vega is niet van plan om diverse grote aankopen naar Kerkrade te halen. De Mexicaan is sindskort werkzaam in Limburg en heeft onder andere landgenoot Gerardo Alonso op proef, toch hoeft trainer Jean-Paul de Jong niet op veel aankopen te rekenen. "Nee, dat gaat niet gebeuren", vertelt hij tegenover FOX Sports.

De eerste doelstelling van de eigenaar is namelijk om Roda JC weer break-even te laten draaien. Een moeilijke missie, zo beseft hij tegenover De Limburger. "Op dit moment wil ik het alleen over de eerste steen hebben. Op kantoor is dat financieel break-even draaien, op het veld is dat het halen van de play-offs. Dan is alles mogelijk. Op dit moment ligt de prioriteit bij de selectie. Onze scouting wil voetballers met het juiste profiel naar Roda halen. Maar alleen spelers die graag willen komen. We gaan niemand meer smeken om te komen. No way, wij zijn Roda." Getuige de vele proefspelers zullen de eventuele aanwinsten uit transfervrije spelers bestaan. 

Verder wil García de la Vega, die hoopt dat technisch directeur Harm van Veldhoven weer snel terugkomt van zijn ziekte, aan alle eisen voldoen om daadwerkelijk door de KNVB als eigenaar gezien te worden. "Er zijn meerdere partijen geïnteresseerd om mijn belang in Real Murcia over te kopen", stelt hij tegenover het dagblad over het feit dat hij geen aandelen mag hebben in meerdere clubs. "Maak je geen zorgen, ik zal zorgen dat ik voldoe aan alle eisen die de KNVB stelt."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen