Ceferin voelt met Ajax mee: "Moeten dat soort clubs beschermen"

5 juli 2019, 13:30

De UEFA-baas Aleksander Ceferin denkt eraan om de opzet van de Champions League enigszins te veranderen. Omdat Ajax - en in een eerder stadium AS Monaco al - na een groot succes in het miljardenbal de volgende editie van het toernooi weer moet instromen in de voorronde, kan dat oneerlijke concurrentie zijn. De voetballers van dergelijke succesvolle teams zijn zomers langer actief bij de nationale teams en worden bovendien mogelijk verkocht.

Dat laat hij weten tegenover The Times. "Mogelijk moet Ajax nu diverse spelers verkopen omdat het onduidelijk is of ze weer mee kunnen doen aan de Champions League. We moeten clubs als Ajax en het AS Monaco van 2017 beschermen", vindt Ceferin. De Franse ploeg haalde in 2017 de halve finale en werd een editie later in de groepsfase nog kansloos uitgeschakeld.

Heel veel mogelijkheden tot schuiven ziet Ceferin echter niet, want de meeste aanpassingen leiden tot een afgesloten competitie, die voor de Eredivisie juist veel moeilijker te bereiken lijkt. Heel veel concreets lijkt er op korte termijn dus niet te gebeuren. "Maar we kunnen wel kijken naar de teams die het goed gedaan hebben in de Champions League, bijvoorbeeld. Die discussie wordt al gevoerd en op 11 september krijgt dat een vervolg", aldus Ceferin.

Ajax stroomt als kampioen in de derde voorronde van de Champions League in, waarna ook nog een play-offronde volgt.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen