Van de Donk: "Ik vind die Amerikanen nogal arrogant"

5 juli 2019, 18:54

Daniëlle van de Donk neemt geen blad voor de mond in aanloop naar de WK-finale. De speelster van Oranje heeft in een interview met het ANP uitgehaald naar de tegenstander van zondag: de Verenigde Staten. "Ik vind die Amerikanen nogal arrogant", zegt ze.

Zo heeft Van de Donk zich gestoord aan een opmerking van aanvoerster Megan Rapinoe tijdens een persconferentie in aanloop naar de halve finale tussen de VS en Engeland. "Ze ging daar zitten en zei: 'Tegen wie spelen we ook alweer?' Terwijl ze dondersgoed wist tegen wie ze speelden. Dat vind ik arrogant. Dat mag, iedereen z'n eigen ding. Maar zo zijn wij niet. Ik vind het geen teken van respect. Dat moet je niet doen, daar zijn ze te groot voor. Zeker zij. Ik had zoiets niet verwacht en vond dat jammer", aldus de spelmaakster.

De arrogantie kan de Amerikanen zondag zomaar opbreken, denkt Van de Donk. "Kijk, ze hebben al zo vaak in de finale gestaan en zo vaak gewonnen; ergens heb je dan wel het recht om een beetje arrogant te zijn. Maar ik zou het niet doen", aldus de middenveldster. "Iedereen verwacht dat Amerika zondag wint. Dat neemt bij ons wel een soort van druk weg. Het enige wat wij kunnen doen, is verrassen. Wat dat betreft is het voor ons iets meer relaxt. Maar natuurlijk willen we wel héél graag winnen."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen