PEC Zwolle gelijk tegen Emmen, Groningen en H'veen winnen

5 juli 2019, 21:30   Bijgewerkt: 5 juli 2019, 21:42

PEC Zwolle en FC Emmen hebben vrijdagavond in de voorbereiding op het nieuwe seizoen in een oefenwedstrijd met 1-1 gelijkgespeeld. Aanwinsten Dennis Johnsen en Iliass Bel Hassani debuteerden bij de Zwollenaren. FC Groningen rekende zo'n zestig kilometer verderop af met Ross County (2-0), terwijl sc Heerenveen in een wedstrijd van vier keer dertig minuten met 5-4 won van SV Meppen.

PEC Zwolle - FC Emmen 1-1

Met de van Ajax gehuurde Johnsen in de basis begon PEC Zwolle aan de oefenwedstrijd tegen FC Emmen. De Noorse aanvaller kwam bij zijn officieuze debuut niet tot scoren en werd halverwege het duel naar de kant gehaald. Vlak na rust kwam Zwolle door een doelpunt van Stanley Elbers op voorsprong, waarna Marko Kolar een paar minuten later namens Emmen de stand gelijktrok. In het restant van de wedstrijd werd niet meer gescoord.

FC Groningen - Ross County 2-0

Na overwinningen op amateurpartners VV Sellingen (0-15) en DVC Appingedam (0-10) stond voor FC Groningen de eerste serieuze oefenwedstrijd op het programma. Het Schotse Ross County was in Assen de tegenstander. De Groningers openden na tien minuten via de zeventienjarige Romano Postema de score. De 1-0 stand bleef lang op het scorebord staan, tot Kaj Sierhuis twintig minuten voor tijd de marge verdubbelde. Vlak voor het laatste fluitsignaal stopte doelman Jan Hoekstra nog een strafschop van de Schotten.

SC Heerenveen - SV Meppen 5-4

Geen twee keer 45 minuten, maar vier keer een halfuur bij sc Heerenveen - SV Meppen. In het eerste kwart van de wedstrijd werd er al drie keer gescoord. De Duitse tegenstander kwam via Max Kremer op 0-1, waarna de Friezen via Jens Odgaard de achterstand ombogen naar een voorsprong. De zeventienjarige Arjen van der Heide maakte het derde doelpunt van Heerenveen en ook Ben Rienstra pikte een goaltje mee. Meppen slaagde er vervolgens in het gat van drie goals te dichten, maar het slotakkoord was voor Jordy Bruijn: 5-4.